Головна » 2014 » Жовтень » 4 » Представник європейської легкоатлетичної асоціації виміряв івано-франківську трасу
16:42
Представник європейської легкоатлетичної асоціації виміряв івано-франківську трасу

28 вересня, представник Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Тадеуш Дзіконський виміряв трасу, на якій незабаром відбудеться Кубок «Вечірній Івано-Франківськ», а у травні наступного року – Кубок Європи.

Вимірювання тривало сьогодні з 8:00 і майже до 16:00. Трасу Тадеуш Дзіконський, а також представники української федерації легкої атлетики Юрій Кострицький та Іоланта Хропач міряли за допомогою велосипеда, враховуючи кількість обертів колеса на відрізку. Як розказав голова міськспорткомітету Віталій Матешко, який супроводжував вимірювальників, маршрут пролягатиме по вул. Незалежності від виїзду з вул. Франка і до кінотеатру «Космос», а стартувати і фінішувати спортсмени будуть навпроти пам'ятника Іванові Франку.

Тадеуш Дзіконський залишився задоволеним процесом вимірювання, хоч і зазначив, що працювати було непросто через жвавий рух автомобілів. Основною проблемою траси, за його словами, залишається стан асфальту на певних ділянках, але Дзіконський налаштований оптимістично: «Загалом у підготовці не бачу серйозних труднощів. До того ж, до Кубка Європи ще залишається півроку, а асфальт можна покласти за 6-7 днів. Узагалі траса хороша, з великими розворотами, а це дуже важливо, щоб спортсмени не знижували темп».

Зазначимо, що одне коло на франківській трасі складатиме 1 км. За словами Тадеуша Дзіконського, на найбільших змаганнях, таких, як Чемпіонат світу або Олімпіада, довжина кола має бути мінімум 2 км, але для Кубка Європи допускається удвічі коротше. До того ж, як наголосив представник європейської асоціації, у короткого кола свої переваги: по-перше, дорожній рух треба буде перекривати на меншій ділянці, а по-друге, глядачам буде цікавіше спостерігати за змаганнями.

Тадеуш Дзіконський сказав, що не сумнівається в тому, що підготовка до європейських змагань пройде добре: «Івано-Франківськ має свої традиції у проведенні великих змагань зі спортивної ходьби, вони проходять у місті вже 18 років. Франківськ міг і раніше отримати право приймати Кубок Європи, але європейська асоціація вирішила, що це буде 2015-го».

Нагадаємо, що 18-19 жовтня в Івано-Франківську відбудеться Міжнародний кубок «Вечірній Івано-Франківськ» зі спортивної ходьби, а також Чемпіонат України серед спортсменів усіх вікових категорій. Кубок Європи пройде у місті 17 травня наступного року.

Переглядів: 394 | Додав: Intelkom | Рейтинг: 0.0/0