Головна » 2020 » Квітень » 28 » Відбулась чергова онлайн нарада президентів ТФЛА .
13:34
Відбулась чергова онлайн нарада президентів ТФЛА .

Сьогодні відбулась чергова онлайн нарада з президентами територіальних ФЛА де обговорювалась низка питань пов'язаних з подальшою організацією роботи в умовах виходу з карантину та ймовірні кроки найшвидшого повернення до комфортних умов розвитку нашого виду спорту в Україні.

Зокрема :

1.- ФЛАУ надіслала листи в усі ОДА з поясненнями та списками членів збірної команди України з легкої атлетики з метою їхнього безперешкодного доступу до проведення повноцінних тренувальних занять на спортивних об'єктах;

2.- повідомлені дати прильоту членів збірної команди України,що перебували на тривалих НТЗ в Киргистані і Португалії. Вони прибудуть в Україну 04 та 02 травня відповідно. головною умовою для цих атлетів стане добровільне перебування певний час на самоїзоляції;

3.- детально обговорили механізм переходу членів ТФЛА з однієї в іншу.

Тут йшлось про прийняте РАДОЮ ФЛАУ  у 2017 році Положення про членство в ФЛАУ, а саме: будь який член федерації має виключне право обирати до якої ТФЛА він хоче належати написавши відповідну заяву. В разі переходу до іншої ТФЛА в продовж 30 календарних днів з моменту подання відповідної заяви , до атлета може бути застосовано карантин терміном на 1 або 2 роки. Якщо ТФЛА яку покидає спортсмен чи тренер не заперечує тоді карантин не застосовується.

Категорія ветерани не мають права переходу до іншої ТФЛА.

У разі якщо дві ТФЛА не дійшли компромісу, вони мають право звернутись до РАДИ ФЛАУ з метою розв'язання конфлікту.

4 - стосовно Чемпіонатів України та НТЗ в сезоні 2020 року після припинення карантину в Україні.

В разі завершення карантину 12 травня планується побудувати серію змагань наступним чином:

 Ймовірно обласні змагання впродовж липня місяця;

В першій половині  серпні заплановано провести Командний Чемпіонат України (дорослі з допуском юніорів), одразу через  день юніорський Чемпіонат з допуском участі юнаків старших. 

Орієнтовно з 20 серпня може бути основний Чемпіонат України де теж можуть позмагатись юніори, одразу юнацький чемпіонат де зможуть позмагатись юнаки молодші.

Орієнтовно на початку вересня Чемпіонат України для юнаків молодших.

Також планують зберегти наступні поза стадіонні змагання , це Чемпіонати України з марафону, пів марафону і спортивної ходьби.

В разі збереження Чемпіонату Європи з кросу залишиться і Чемпіонат України з кросу.

інші поза стадіонні та Всеукраїнські змагання можуть бути лише за умови організації їх засобами та коштами окремих ТФЛА.

 Також ФЛАУ планує відрядити окремі Національні збірні команди України на ті Чемпіонати Балканських країн з легкої атлетики, які будуть заплановані в нинішньому сезоні.Це переважно осінь 2020 року.

Навчально-тренувальні збори будуть лише для атлетів .що виконали Олімпійський норматив і для окремих кандидатів на виконання нормативу.

Також ймовірно буде застосовано правило фінансових внесків на участь у національних чемпіонатах України в нинішньому сезоні причому за конкретний вид програми окремо. Обговорювались суми в районі 100 грн. за вид особам 18+ років і 50 грн особам менше 18 років.

Це вимога часу оскільки уряд значно скоротив бюджет(-90%) на спорт через пандемію.

Також обговорювалась тема сертифікації стадіонів, легкоатлетичних секторів, трас , тощо. Йде тенденція до присвоєння спортивних розрядів виключно на сертифікованих легкоатлетичних спорудах.

Продовжуються на платформі ZOOM цікаві онлайн конференції для членів ФЛАУ, слідкуйте за анонсами на нашому сайті.

Наступне онлайн обговорення з президентами ТФЛА відбудеться 12 травні і сподіваємось отримати чіткі відповіді на багато тем які нас хвилюють сьогодні.

Усім доброго здоров'я!!!

Переглядів: 197 | Додав: mateshkov | Рейтинг: 0.0/0