Головна » 2020 » Червень » 1 » Тренерам на замітку.
15:23
Тренерам на замітку.

Наукові праці, присвячені побудові тренувального процесу в ходьбі та марафоні Тренерський склад збірної України з видів витривалості, згідно з планом своєї діяльності, провів роботу щодо складання методичних рекомендацій стосовно підготовки та участі у змаганнях спортсменів вищої кваліфікації.

До уваги фахівців надаються розроблені методичні матеріали зі спортивної ходьби та марафонського бігу - видів легкої атлетики, які будуть представлені у програмі олімпійських ігор у 15 дисциплінах.

Розраховуємо, що за результатами виступів у змаганнях вони внесуть вагомий внесок до успіхів олімпійської команди з легкої атлетики у складі національної збірної країни, адже види витривалості, які складають більше як 30% видів легкої атлетики, отримають корисну інформацію щодо розподілу тренувальних навантажень саме напередодні найважливіших змагань.

У матеріалах викладено основні аспекти підготовки скороходів та марафонців – побудова навантажень за принципом чергування і розподілу в часі, структурних блоків: мезоциклів, періодів, етапів, мікроциклів, тренувальних днів, які суттєво доповнюють стратегію підготовки бігунів на середні та довгі дистанції в умовах проведення змагань на стадіоні, що викладені у матеріалі «Особливості підготовки легкоатлетів з бігу на витривалість в сучасних умовах», який було також нещодавно опубліковано.

З матеріалом «Аспекти побудови тренувального процесу спортсменів високої кваліфікації, які спеціалізуються у спортивній ходьбі» (автори: Тобіас Д. Ю. –старший тренер штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики зі спортивної ходьби; Соломін А. В. – майстер спорту СРСР міжнародного класу з легкої атлетики, екс-рекордсмен світу; Совенко С. П. – провідний тренер КНГ штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики) можна ознайомитися за  посиланням на сайті ФЛАУ.

З матеріалом «Структура тренування бігунів на заключному етапі підготовки до змагань з марафонського бігу» (автори: Романчук С. І. – головний тренер штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики у видах витривалості; Барановский Д. Я. - майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики у марафонському бігу, рекордсмен України; Кропта Р. В. – керівникКНГ штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики) можна ознайомитися за  посиланням на сайті ФЛАУ.

Постійне місцезнаходження на офіційному сайті ФЛАУ цих та інших наукових праць: пункт меню «Змагання» - підпункт меню «Спортсменам, тренерам, суддям» - розділ «Методичні матеріали».

ОСНОВНА ІНФОРМАЦІЯ НА САЙТІ ФЛАУ!

Переглядів: 208 | Додав: mateshkov | Рейтинг: 0.0/0