Головна » 2020 » Липень » 14 » ПІДСУМКИ ЗАСІДАННЯ РАДИ ФЛАУ від 11.07.2020 року.
08:40
ПІДСУМКИ ЗАСІДАННЯ РАДИ ФЛАУ від 11.07.2020 року.

Доводимо до відома легкоатлетичної спільноти основні рішення, прийняті під час засідання Ради Легкої атлетики України, яке відбулося 11 липня.

На початку засідання генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь повідомив присутніх про результати голосування членів ФЛАУ щодо скликання позачергової Конференції ФЛАУ. Оскільки кількість голосів перевищила необхідну частку (понад одну десяту від кількості членів ФЛАУ, які мають право голосу), президент Легкої атлетики України скликав позачергову Конференцію ФЛАУ на 1 серпня цього року.

Члени Ради також обговорили попередній порядок денний майбутньої позачергової Конференції. Президент ФЛАУ Ігор Гоцул доповів присутнім про діяльність Легкої атлетики України за період від останнього засідання Ради. Зокрема повідомив, що надійшла інформація про те, що Уряд постановив розпочати повернення спортивній галузі коштів, які були перенаправлені на заходи з боротьби з розповсюдженням корона вірусу. Очікується, що фінансування відновиться наприкінці вересня – на початку жовтня, що дасть змогу відновити навчально-тренувальні збори українських легкоатлетів. Наразі триває робота над складанням календаря змагань ФЛАУ на 2021 рік. Легка атлетика України продовжує ініціювати перед Мінмолодьспорту та іншими органами державної влади нагородження та відзначення видатних спортсменів та діячів легкої атлетики, і як результат, вони отримують заслужені відзнаки, стипендії, премії та державні нагороди.

Було повідомлено про найближчі плани щодо навчальних семінарів в рамках освітнього проєкту ФЛАУ «Академія легкої атлетики України», а також про ті, які відбулися. Зокрема акцентовано увагу, що зараз і надалі робитиметься акцент на тематиці методичної підготовки атлетів. Окрім цього керманич ФЛАУ розповів про початок Авторизації осіб, задіяних в процесі проектування, експлуатації легкоатлетичних споруд, постачання легкоатлетичного обладнання, інвентарю, екіпірування і синтетичного покриття, і яке значення цей процес матиме для підвищення якості умов, в яких змагатимуться та тренуватимуться легкоатлети. Обговорили легкоатлетичний онлайн-батл «5vs400» за участю провідних українських майстринь з бігу і той великий внесок, який зробив цей захід для популяризації нашого виду спорту.

Члени Ради вислухали доповідь віцепрезидента ФЛАУ Фіделя Тимченка про діяльність робочої групи з внесення змін до Положення про членство у ФЛАУ. Вони стосуються питань членства у ФЛАУ неповнолітніх осіб. Пан Тимченко, який очолює групу, роз’яснив зміни, розроблені її членами та які пропонується внести в Положення. Присутні обговорили надану інформацію, внесли свої пропозиції. Прийнято рішення про продовження роботи над змінами до Положення про членство у ФЛАУ і продовжити їх обговорення на наступному засіданні Ради ФЛАУ.

Також члени Ради виказали необхідність затвердили склад робочої групи, яка працюватиме над розробкою Положення «Дитяча легка атлетика». Воно має регламентувати всі питання, пов’язані з прийомом дітей до легкоатлетичних секцій, наповненням занять, проведенням змагань, особливістю обліку членства, іншими моментами, пов’язаними з роботою з неповнолітніми легкоатлетами.

Наступним було розглянуте питання щодо стартових внесків для учасників національних змагань з легкої атлетики. Нагадаємо, цей вимушений захід було запропоновано впровадити, аби частково покрити витрати на проведення чемпіонатів України в умовах припинення бюджетного фінансування. Між членами Ради ФЛАУ з цього приводу відбулася тривала дискусія. Керівник Комісії змагань ФЛАУ Іван Гешко доповів, що члени його комісії обговорили це питання і проголосували за впровадження стартових внесків не в цьому році, а з початку наступного. За те, щоб не вводити стартові внески цього року, виказалися також більшість членів Ради. Зокрема присутні акцентували увагу на тому, що наразі в ДЮСШ не має статті витрат, згідно з якою вони на законних підставах могли б перераховувати кошти за стартові внески. Так само зараз, в умовах припинення бюджетного фінансування, в тому числі і на місцях, фінансові труднощі відчувають і спортсмени. Зокрема додаткові витрати наразі необхідні на медичні послуги, оскільки в країні наразі проглядається тенденція закриття лікарсько-фізкультурних диспансерів, де раніш спортсмени мали можливість проходити медогляди безкоштовно.

З огляду на вищевказане Рада ФЛАУ прийняла рішення створити дві робочі групи: з доопрацювання на одне з наступних засідань Ради ФЛАУ питання стартових внесків та з підготовки звернення до органів влади щодо функціонування лікарсько-фізкультурних диспансерів.

Також було розглянуте питання щодо проведення в серпні в Луцьку чемпіонатів України. Члени легкоатлетичної спільноти в соціальних мережах виказали занепокоєння щодо епідеміологічної ситуації в цьому регіоні і ризиками, яким можуть піддатися учасники змагань, члени офіційних делегацій, судді та інші фахівці.

Окрім цього було звернуто увагу на дефіцит квитків до Луцька на залізничний транспорт на дати змагань. У зв’язку з цим лунали пропозиції перенести змагання в інші міста або на інші терміни.

Президент ФЛА Волинської області Володимир Рудюк запевнив, що організатори чемпіонатів України в Луцьку зроблять все, аби забезпечити всім особам, які прибудуть на змагання, максимально комфортне та безпечне перебування в місті, а також сприяння з розселенням (повний текст промови Володимира Рудюка на засіданні Ради ФЛАУ буде опубліковано згодом). Також влада міста та області виказує свою найвищу зацікавленість у проведенні в серпні в Луцьку змагань з легкої атлетики і надає відповідні гарантії учасникам чемпіонатів. Члени Ради ФЛАУ більшістю голосів прийняли рішення залишити без змін календар змагань ФЛАУ на серпень, а також доручили офісу ФЛАУ провести додаткові перемовини з органами влади Луцька та Волинської області щодо вжиття додаткових заходів безпеки для учасників чемпіонатів України з легкої атлетики.

На завершення засідання члени Ради ФЛАУ обговорили питання сертифікації легкоатлетичних споруд, а саме – недотримання підрядниками належним чином вимог міжнародної федерації при реконструкції та будівництві легкоатлетичних споруд. На жаль, є неодинокі випадки, коли в тих чи інших містах ігноруються поради фахівців Легкої атлетики України, і після завершення відповідних робіт легкоатлетичні споруди виявляються непридатними для повноцінних тренувань чи змагань. У зв’язку з цим Рада ФЛАУ прийняла рішення створити Комісію з запобігання порушенням при реконструкції та будівництві легкоатлетичних об’єктів.

Наступне засідання Ради Легкої атлетики України відбудеться 2 серпня.

Переглядів: 247 | Додав: mateshkov | Рейтинг: 0.0/0