Головна » 2013 » Серпень » 27 » Надмарафонський пробіг фінішував
17:04
Надмарафонський пробіг фінішував
         Надмарафонський легкоатлетичний пробіг по Івано-Франківській області успішно стартував в обласному центрі, місті Івано-Франківську на Вічевому майдані 19 серпня 2013 року. На урочистостях були присутні представники міської та обласної влади, а також наші легкоатлети олімпійці : Неля Непорадна та Ірина Олійник.
Учасники пробігу, 25 легкоатлетів Прикарпаття, вікова категорія 12 - 22 роки, успішно здолали 540 кілометрів автомобільними шляхами Івано-Франківської області.
Головною метою надмарафонського пробігу є щире бажання легкоатлетів області у свій спосіб привітати мешканців Прикарпаття з 22-ю річницею Незалежності України та популяризувати легку атлетику серед мешканців сіл, селищ, міст, районних центрів Івано-Франківщини, як одного з найдоступніших та неймовірно цікавого олімпійського виду спорту.

  У перший день пробігу ( 19 серпня) наші атлети подолали шлях у 75 км., з Івано-Франківська через Тисменецький,Тлумацький райони та фінішували в м. Городенка.
У вільний час відбулась цікава зустріч з дітками, які відпочивають у літньому оздоровчому таборі " Перлина Прикарпаття" , що розташований поблизу однієї з найбільших річок в області річки Дністер.

  На другий день (20 серпня), Прикарпатські атлети подолали відстань у 104 кілометри пробігаючи Городенківським, Снятинським, Коломийським районами та фінішували в м. Косів ( перлина Гуцульського краю). Вразила неймовірна гостинність та відмінна організація по території Косівського району, гостинні зустрічі учасників пробігу , а саме головне місцеві юні спортсмени хлопчаки та дівчата супроводжували нас по території свого району від межі Коломийського району до межі Верховинського району долаючи разом з нами круті підйоми та спуски , карколомні серпантини мальовничими карпатським дорогами оточеними зеленими горами. перші два дні нас супроводжувала шалена спека, тому окрім великої кількості мінеральної води використовували місцеві криниці для обливання , набираючи воду у спеціальні багатолітрові посудини .

  Третій день легкоатлетичного пробігу (21 серпня) ,був найдовшим етапом для його учасників, 121 кілометр шляху. Легкоатлети пробігали мальовничі куточки Косівського, Верховинського районів , через курортне місто Яремче і фінішували в м. Надвірна. Тут відзначився легкоатлет з Надвірнянщини Тарас Тимків пробігши у продовж дня 74 кілометри, натомість як інші в середньому лише 25- 40 км.
Доречно зазначити, що день видався похмурою погодою а забігаючи на фініш отримали порцію проливної зливи , проте ніхто не захворів завдяки вмілій роботі нашого лікаря з обласного центру " Здоровя" який супроводжував нас постійно у продовж шести днів. Найчастіше доводилось обробляти пальці ніг від мозолів проте на наступний день всі атлети були у строю.

  Четвартий день пробігу ( 22 серпня), становив 92 км., на шляху Надвірнянський, Богородчанський, Рожнятівський райони з фінішом в м. Долина .
Ось саме тут проявив себе Майстер Спорту України з легкої атлетики ( інваспорт) Василь Волосянко подолавши на протязі дня 80 кілометрів, що являється найвищим досягнення за всю історію проведення надмарафонського пробігу , починаючи з 1996 року. Відбулась зустріч з дітьми літнього табору відпочинку
" Дружба" , які спробували пробігти декілька сот метрів з учасниками пробігу під час фінішу.
  Пятий день пробігу ( 23 серпня) розпочався на центральній площі міста Долина , де відбувались урочистості з нагоди підняття Державного прапора України і вітальним словом керівника пробігу , президента Івано-Франківської федерації легкої актлетики Віталія Матешка. дистанція пятого дня становила 86 кілометрів на шляху Долинського, Калуського районів з фінішом у місті Рогатині ( батьківщині славнозвісної Роксолани).

  У заключний день ( 24 серня ) атлети подолали 62 кілометри на шляху Рогатинський, Галицький райони і фінішували в обласному центрі місті Івано-Франківську на Вічевому майдані , звідки і розпочинався пробіг, під час урочистостей повязаних з відзначенням 22-ї річниці Незалежності України за участі багатотисячної аудиторії мешканців і гостей міста.
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 540 | Додав: ЮКРЕЙН | Рейтинг: 0.0/0