Головна » 2015 » Серпень » 1 » VI Всеукраїнсі ігри ветеранів спорту з легкої атлетики
07:54
VI Всеукраїнсі ігри ветеранів спорту з легкої атлетики

Нещодавно в столиці відбулися фінальні змагання VI Всеукраїнських Ігор ветеранів спорту (осіб старше 30 років) з легкої атлетики В змаганнях взяли участь спортсмени з усіх областей України. Такі змагання проводяться один раз в два роки. Останній раз вони відбулися в кінці вересня 2013 року в м.Ялті. Тоді збірна команда області виступала в повному складі – 10 осіб і завоювала перше місце. Цього року в зв’язку з фінансовими труднощами в Київ приїхало тільки півкоманди – 5 осіб. Тому важко було боротися проти команд, які мали по 10-14 учасників.

Змагання проходили на стадіоні «Атлет» у важких погодних умовах. Сильна спека, стадіон знаходиться в ямі, крім того навколо стадіону 24-х поверхові будинки, що виключало будь-який рух повітря. Разом це створило ефект «сауни». І в цій «сауні» два дні «парилися» спортсмени. Були теплові удари, відмова деяких органів, падіння результатів, передчасний схід з дистанції. Лікарі теж напружено працювали.

Але наші земляки викладалися на повну і показували свої кращі результати. Так, наприклад, срібний призер чемпіонату Європи 2015 року Іван Файчак, який незабаром буде святкувати свої перші 76 років, на дистанції 300м з бар’єрами показав час, який тільки на 5 відсотків уступає світовому рекорду. Найдовше «парився» з нашої команди Петро Морикот із Тлумача, який змагався в бігу на дистанціях 5.000м та 10.000м. В напруженій боротьбі збірна команда нашої області завоювала загальнокомандне третє місце і нагороджена дипломом та Кубком.

Спортивну славу Прикарпаття захищали іванофранківці Іван Файчак та Василь Кричун, косівчанин Микола Рабинюк, а також Володимир Ільницький із села Середній Березів Косівського району і Петро Морикот із Тлумача. Обов’язки представника та тренера команди виконував Василь Кричун.

На фото: Члени збірної команди області (зліва направо) Іван Файчак, Володимир Ільницький, Микола Рабинюк, Василь Кричун, Петро Морикот.

Переглядів: 462 | Додав: Intelkom | Рейтинг: 0.0/0