Головна » 2013 » Жовтень » 20 » В Івано-Франківську стартують XIIV міжнародні змагання на кубок «Вечірній Івано-Франківськ»
05:17
В Івано-Франківську стартують XIIV міжнародні змагання на кубок «Вечірній Івано-Франківськ»
В Івано-Франківську стартують XIIV міжнародні змагання на кубок «Вечірній Івано-Франківськ»

18 жовтня 2013 року відбулась прес-конференція за участю голови Комітету фізкультури і спорту Віталія Матешка та Президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула.
Під час прес-конференції йшлося про те, що сьогодні в Івано-Франківську відбудеться урочисте відкриття XIIV міжнародних змагань на кубок «Вечірній Івано-Франківськ» зі спортивної ходьби. Урочиста церемонія відкриття запланована на 18 жовтня, 18:00, у театрі-кіно «Люм´єр» (вул. Грушевського, 3).
Самі змагання проходитимуть 19-20 жовтня. У ці ж дні в Івано-Франківську спортсмени також розіграють нагороди чемпіонату України, чемпіонату України серед дорослих, молоді зі спортивної ходьби на 50 км, чемпіонату України серед команд ДЮСШ, СДЮШОР зі спортивної ходьби.
19 жовтня старт змаганням буде дано о 10:00 на вул. Андрія Мельника. 20 жовтня змагання почнуться о 10:00 на вул. Незалежності. Саме у цей час на старт вийдуть чоловіки, щоб визначити найкращого зі спортивної ходьби на 50 км.
Участь у змаганнях на сьогодні підтвердили Олександр Лосев, Андрій Гречковський, учасниці юнацького чемпіонату світу в Донецьку Ганна Суслик та Іванна Данилюк, а також атлети з Польщі, Білорусі, Молдови, Росії та інших країн.
«Вечірній Івано-Франківськ» - один з найпрестижніших стартів для українських майстрів спортивної ходьби. Королівською дисципліною тут буде ходьба на 50 км. Рекорд змагань серед дорослих належить українцеві Сергію Будзі. У 2009 році він подолав дистанцію за 3:53.30 год. Серед молоді найкращий результат у Івана Банзерука – 3:56.11 год (встановлений у 2012 році).
В рамках прес-конференції також йшлося про те, що Івано-Франківськ претендує на проведення Кубка Європи зі спортивної ходьби в 2015 році. Офіційне рішення щодо даного питання Європейська легкоатлетична федерація оголосить вже найближчим часом.
Зокрема, Ігор Гоцул зазначив, що було пройдено довгий шлях від подачі заявки на право приймати Кубок Європи зі спортивної ходьби та оформлення багатьох необхідних документів до відстоювання заявки, доведення спроможності міста прийняти і провести змагання на високому рівні. Сьогодні телефоном було отримане офіційне підтвердження від віце-президента Європейської легкоатлетичної асоціації про те, що в 2015 році Івано-Франківськ прийматиме змагання Кубку Європи зі спортивної ходьби.



Переглядів: 425 | Додав: ЮКРЕЙН | Рейтинг: 0.0/0