Головна » 2014 » Березень » 6 » Президентам національних федерацій легкої атлетики: про ситуацію в Україні
11:17
Президентам національних федерацій легкої атлетики: про ситуацію в Україні
Шановні колеги, шановні друзі, Ми завжди були переконані, що спорт не може бути елементом політики, тому Федерація легкої атлетики України утримувалась сприяти будь-яким політичним уподобанням чи займати будь-якому політичну позицію. Але зараз, коли виникла реальна загроза територіальної цілісності нашої країни, коли життю громадян загрожує смертельна небезпека, ми не можемо лишатися осторонь.

1 березня поточного року війська Російської федерації увійшли на територію нашої
країни під надуманим приводом захисту російськомовного населення, фактично оголосивши війну Україні. Ще до того Російська Федерація розпочала інформаційну війну проти України, розповсюджуючи неправдиву інформацію стосовно подій в Україні.

Наразі озброєні російські військові переміщуються територією мирної України,
блокують українські військові частини, діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування, транспортні комунікації та діяльність підприємств життєзабезпечення, чинять перешкоди роботі журналістів.

В такій ситуації найменша іскра може спричинити пожежу міжнародного масштабу.
Слід пам’ятати, що на території України знаходиться 5 атомних станцій з понад 20
енергоблоками, магістральний газопровід з подачею газу на всю Європу, величезні запаси зброї, хімічні виробництва, підприємства з видобування і переробки урану, величезні каскади водосховищ і багато іншого, що може нести смертельну загрозу мільйонам людей. Достатньо згадати Чорнобиль, щоб зрозуміти можливі наслідки військового конфлікту.

Федерація легкої атлетики України, як частина українського суспільства, підтверджує
велике прагнення зберегти територіальну цілісність країни та співпрацює з новим урядом.

Через декілька днів ми з вами відвідаємо Чемпіонат світу з легкої атлетики у Польщі,
яка межує з Україною. Звертаємось до Вас з проханням використати свій вплив на владу Вашої країни та неурядові організації для запобігання ескалації конфлікту і збереження миру в Україні та в усьому світі.

З повагою,
Президент Ігор Гоцул
Переглядів: 386 | Додав: Intelkom | Рейтинг: 0.0/0