Головна » 2014 » Липень » 28 » Юніорський чемпіонат світу. Підсумки та зустріч команди!
12:01
Юніорський чемпіонат світу. Підсумки та зустріч команди!

Юніорський чемпіонат світу. Підсумки та зустріч команди

У ніч з 27 на 28 липня за київським часом у Юджині завершився юніорський чемпіонат світу з легкої атлетики. Збірна України з одним «золотом» посіла 15-ту сходинку в медальній таблиці.
 
Медальний залік виграли господарі змагань, американці. У них 21 нагорода (11 золотих, по п’ять срібних і бронзових). Кенійці з 16-ма медалями другі (чотири золоті, п’ять срібних, сім бронзових). Ефіопи замкнули першу трійку (6=3+3+0). Усього медалі юніорського чемпіонату світу виграли представники сорока країн зі 167 країн-учасниць.
 
Золота медаль Альони Шамотіної з метання молота стала першою для України на юніорських чемпіонатах світу з 2008 року. Тоді на найвищу сходинку п’єдесталу піднялися Богдан Бондаренко (стрибки у висоту) й Віра Ребрик (метання списа).
 
У рейтингу за кількістю місць у фіналі перемога також на рахунку американців. Українці в ньому 27-мі. Перемога на рахунку молотобойки Альони Шамотіної. Ще два місця у вісімці в Ірини Геращенко (стрибки у висоту, 5-те місце) й Тетяни Юр’євої (метання диска, 6-те місце).
 
У Юджині було встановлено два світові юніорські рекорди. Їх авторами стали француз Вільгем Бельосьян (110 м з/б – 12,99 с) і чешка Анежка Драхотова (10000 м, с/х – 42.47,25 хв). Найкращий результат в історії серед семиборок-юніорок зі стрибків у висоту показала британка Морган Лейк (1,94 м). Серед десятиборців-юніорів за цим показником відзначився австралієць Седрік Даблер у секторі для стрибків у довжину (7,74 м).
 
Крім того в Юджині було встановлено сім рекордів юніорських чемпіонатів світу, 21 найкращий результат сезону в світі серед юніорів і юніорок, десять юніорських рекордів континенту та 82 національні рекорди.
 
Нажаль через хворобу наш атлет  Володимир Мисливчук не зміг стартувати  у Юджині в метанні молоту серед юніорів.
 
Збірна України разом з чемпіонкою світу серед юніорок з метання молота Альоною Шамотіною повертається до України 29 липня, о 13:10, рейсом KL 1385 з Амстердама. Запрошуємо всіх вас зустріти наших атлетів у терміналі D аеропорту «Бориспіль»!
РАДА ФЛАО вітає Івано-Франківських атлетів та зичить Вам подальших успішних стартів!
Переглядів: 503 | Додав: ЮКРЕЙН | Рейтинг: 0.0/0