Головна » 2015 » Лютий » 25 » Ігор Жданов: Дорожня карта реформ – це стратегія реальних змін у сфері фізичної культури та спорту
14:06
Ігор Жданов: Дорожня карта реформ – це стратегія реальних змін у сфері фізичної культури та спорту

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов оприлюднив Дорожню карту реформ у сфері фізичної культури та спорту, яка передбачає розбудову європейської моделі взаємовідносин між державою і спортом в Україні.

«Це стратегічне бачення тих змін, які я, як міністр, та оновлена команда Міністерства молоді та спорту пропонує реалізувати у найближчий рік-два. Реформи, які ми розробили під час проведення сесій стратегічного планування, складаються з чотирьох основних напрямів. Вони також враховують окремі принципові наробки, які були підготовлені у попередній період, у тому числі громадськими організаціями», - зазначив Міністр.

Дорожня карта реформ у сфері фізичної культури та спорту складається із чотирьох основних напрямків:

– ліквідація надлишкових функцій Міністерства, усунення їх дублювання та його європеїзація;

– підвищення прозорості діяльності Міністерства, відмова від ручного управління бюджетом та боротьба з корупцією серед чиновників;

– підвищення автономії національних спортивних федерацій;

– вдосконалення національного антидопінгового законодавства.

Зокрема, в рамках реалізації положень Дорожньої карти, Міністерством підготовлено низку законопроектів, ухвалення яких дозволить оптимізувати структуру державного управління у сфері спорту та здійснити її дерегуляцію. Окрім того, вже у другому кварталі 2015 р. планується проведення пілотного проекту із делегування національним спортивним федераціям повноважень керівних органів із видів спорту.

«Суть пілотного проекту полягає в тому, що Міністерство укладає договір з федерацією. За цим договором вона безпосередньо буде отримувати державні кошти і сама формуватиме склад національної збірної з певного виду спорту, формуватиме календар навчально-тренувального процесу, спортивних змагань», - пояснив Ігор Жданов

За словами Міністра молоді та спорту, до участі в пілотному проектів вже зголосилися 11 національних олімпійських федерацій та 6 спортивних федерацій з неолімпійських видів спорту.

«Сьогодні кожен, хто має відношення до спорту, розуміє давно назрілу і вже перезрілу необхідність змін у цій сфері. Тому, як керівник профільного Міністерства, закликаю всі федерації, фізкультурно-спортивні товариства, небайдужих активістів та фахівців - долучитися до впровадження цієї реформи», - зазначив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Джерело

Переглядів: 371 | Додав: Intelkom | Рейтинг: 0.0/0