Головна » 2014 » Квітень » 10 » Анастасія Ткачук: «Схоже, у мене стоокий тренер»
19:45
Анастасія Ткачук: «Схоже, у мене стоокий тренер»

Ім’я Костянтина Рурака у більшості любителів легкої атлетики завжди асоціювалося зі спринтом. Але з нового сезону він виводить на старт ще й чемпіонку Європи-2011 серед юніорок з бігу на 800 метрів Анастасію Ткачук.

Як зізналася Анастасія, перш ніж взяти її в групу, Костянтин Михайлович довго вагався. Але зрештою погодився. Про роботу з новим наставником Ткачук розповіла читачам сайту ФЛАУ.

«Хорошого тренера знайти дуже складно, - каже спортсменка. – Мій попередній наставник вивів мене на результат майстра спорту міжнародного класу, але настав час рухатися далі. У виборі Костянтина Рурака мені допоміг Олексій Рємєнь. Мені сподобалася робота в їхній групі, у них сильні спортсмени й чудова атмосфера. У жовтні ми провели перший спільний збір, і продовжуємо працювати разом і по сьогодні.

Костянтин Михайлович багато працював зі спринтерами, а мені якраз потрібно було підняти цю складову бігу. Не приховуватиму, такий перехід був навіть дещо ризикованим, але він себе виправдав. У зимовому сезоні ми лише звикали один до одного, та навіть за таких умов я показала свій особистий рекорд».

Перемога Анастасії Ткачук на юніорському чемпіонаті Європи-2011 була надзвичайно впевненою, але попри це після фінішу вона самокритично оцінила свій результат. «Завжди оцінюю свої можливості і знаю, як потрібно бігти. Тоді була незадоволена часом, який показала. Розуміла, що виграю чемпіонат Європи, адже у мене був вищий результат, ніж у суперниць. Хіба б зламалася психологічно, - пояснює Ткачук. – У 2011 році все пройшло за планом, а от наступні два сезони були не зовсім вдалими. І причина, мабуть, якраз і полягала в психології.

Знаєте, що ще мені подобається в моєму новому наставникові? Те, що він завжди може підібрати потрібні слова. Ти виходиш на старт і знаєш: тобі вдасться все, що ти робив на тренуваннях. Взимку в мене були змагання у Фінляндії. Переліт був дуже складним, відмінили два рейси, довелося летіти через Париж. Дорога видалася аж надто довгою. Але при цьому саме тоді я встановила свій особистий рекорд. Костянтин Михайлович зміг мене правильно налаштувати. «Перельоти перельотами, - сказав він. – А результат нікуди не зникне». В таких випадках психологія відіграє надзвичайно важливу роль.

А ще Костянтину Михайловичу завжди вдається знайти свою методику й підхід до кожного спортсмена. Не знаю як, але він на тренуванні до кожного встигає підійти, кожному підказати і за всіма послідкувати. Мабуть, у мене стоокий тренер».

За матеріалами ФЛАУ

Переглядів: 567 | Додав: Intelkom | Рейтинг: 0.0/0